Gradonačelnik Fuad Kasumović obišao Trg Radakovo i radilište u Perinom Hanu

Predstavnici Gradske uprave, na čelu sa zeničkim gradonačelnikom, Fuadom Kasumovićem obišli su danas rekonstruisani gradski Trg „Radakovo“, koji je uređen na način da je onemogućen prolaz za dostavna vozila, vozila stanara i parkiranje vozila i to popločavanjem i postavljanjem elektro – pneumatskih stubića kao i fiksnih stubića u pasažima.

Prethodno je izgrađeno dječije igralište, a u planu je uređenje trga zelenim i drugim popratnim sadržajima.

Danas je veliki dan za mještane MZ Novo Radakovo. Napokon je ovaj trg dobio izgled kakav i zaslužuje. Konačno je sav trg popločan, čime je obezbijeđena i sigurnost, kako djeci naše mjesne zajednice, tako i svim drugim mještanima“, istakao je predsjednik MZ Novo Radakovo, Adi Salčinović.

Prema ugovoru koji je, nakon objavljenog javnog poziva, potpisan sa preduzećem Komgrad – Ze, a koji se procjenjuje na blizu 164.000 maraka, izvršeni su radovi na popločanju trga površine 3383,16m2, zatim, sanirana je hidroizolacija, te je izvršeno osvjetljenje pasaža.

Projektnu dokumentaciju, na zahtjev Službe za ekologiju, komunalne i inspekcijske poslove uradilo je Javno preduzeće za prostorno planiranje i uređenje grada Zenica.

Nakon obilaska trga u naselju Novo Radakovo, predstavnici Gradske uprave obišli su i radilište u naselju Perin Han gdje se vrši polaganje cijevi za relizaciju projekta gasifikacije ovog dijela Zenice i implementacija projekta „Regionalni vodovod Plava voda“.

Radi se o dva kapitalna projekta za naš grad. Našim građanima želimo omogućiti alternativne izvore energije poput plina, a sve to realizujemo bez ijedne marke zaduženja. Istovremeno, projektom ‘Bosna i Hercegovina 2’ želimo do grada dovesti plavu vodu, te na taj način transportovati do Zenice pitku vodu“, poručio je za portal Zenicainfo.ba gradonačelnik Zenice, Fuad Kasumović. (Lamija Pojskić)