Grupa porodilja na protestima tražile pomjeranje sjednice GV

Tek nekolicina porodilja sa bebama pojavila se na današnjim protestima održanim ispred Gradske uprave. Podsjetimo, porodilje traže da se sjednica Gradskog vijeća zakazana za petak u 14 sati održi ranije kako bi im naknade mogle biti isplaćene u toku ove sedmice u slučaju usvajanja budžeta.

Porodilje su se ovoga puta na planirane proteste odazvale u malom broju. Pojavila se i grupa građana da im da podršku, međutim sve je to bilo skromno. Za ovako mali odziv, porodilje kao mogući razlog navode da su nekima od njih upućene prijave, ali i prijetnje zbog prošlih protesta, odnosno onoga što su izrekle.

„Ja sam razgovarala sa jednom porodiljom, kazala je da su joj prijetili na Facebook stranici, zbog prošlih protesta, odnosno toga što je ona rekla na protestima i sada žene ne smiju doći na skup“, kazala je Mirsada Varešlija.

Mirsada Varešlija

Na pitanje ko je prijetio, naša sagovornica odgovara:

„Ko je prijetio ne znam, ali su joj pisali sa lažnih Facebook profila, ali se još uvijek ne zna ko stoji iza njih“, dodala je Mirsada.

Nakon mirnih protesta porodilje su se razišle, a ovoga puta nisu razgovarale ni sa kim od nadležnih vezano za svoje zahtjeve. (Azra Dizdar)