Održano poetsko veče “Ljubav moje majke Bosne”

U prostorijama Muzeja grada Zenice, u organizaciji Udruženja „Baton“, održano poetsko muzičko veče “Ljubav moje majke Bosne”.

Zahvaljujući odličnoj organizaciji, Zeničani su ponovo u velikom broju ispratili ovaj događaj i ispunili salu do posljednjeg mjesta. U poetskom dijelu večeri posjetioci su mogli uživati u poeziji poznatog bosanskog pjesnika i književnika Mustafe Širbića, koji je na sebi svojstven, vrlo osebujan i produhovljen način, svojim stihovima razgalio duše posjetilaca. Prisutni su imali priliku uživati i u stihovima zeničkog pjesnika Sabrije Karahmeta.

U muzičkom dijelu programa nastupio je poznati bosanski interpretator duhovne muzike Zejd Šoto sa svojom pratnjom, zatim Mustafa Mujo Aganović, inače predsjednik Udruženja paraplegičara RVI Federacije BiH, koji je sa posjetiocima podijelio i svoju fascinantnu životnu priču, a nastupio je i vrsni harmonikaš Amir Pucar. Zenička publika je u ovom dvosatnom programu velikom podrškom pokazala da je željna ovakvih događaja pozdravivši aplauzima sve učesnike, što je svojevrsna potvrda da je Udruženje Baton organizacijom ovakvog događaja napravila pun pogodak. (tekst i foto: Amir I.)