Pred Omladinskim horom Zenica je iznimno aktivno proljeće

Pred Omladinskim horom Zenica je iznimno aktivno proljeće.

Brojni nastupi na službenim događajima, koncerti u Podgorici, Zagrebu i Sarajevu a kruna će biti učešće na predramazanskom koncertu „Moj ummete“ u sarajevskoj Zetri.

Turneja Omladinskog hora na potezu Podgorica, Zagreb i Sarajevo, publici u ova tri glavna grada ponudiće njihove mjuzikle „Hanka“ i „Duša Sarajeva“.

Sa „Hankom“ nastupamo u Zagrebu i Podgogrici a u Sarajevu ciljam da na Vrbanja mostu izvedemo izvedemo naš komad „Duša Sarajeva“koji govori o potresnoj sudbini Boška i Admire“, kaže rukovodilac Omladinskog hora Zenica Milenko Karović

Već duže vrijeme Omladinski hor se intenzivno priprema za jedan zahtjevan nastup.Radi se o scensko muzičkom spektaklu „Moj ummete“,predramazanskom koncertu koji će biti održan u sarajevskoj Zetri.

Riječ je o vrlo zahtjevnom programu od 20 kompozicija na turskom i arapskom jeziku koje moramo apslovirati napamet.Nakon aprilske premijere u Sarajevu ovaj koncert će biti izveden i u Novom Pazaru“.

Osnivač i rukovodilac Omladinskog hora,Milenko Karović,kaže kako je hor u međuvremenu obnovljen novim talentovanim članovima.Oslonjeni uglavnom na samofinansiranje,tokom marta i aprila imaće koncert na Zeničkom proljeću,za dan Općine Visoko, za Dan policije.Daće svoj doprinos i u novoj pjesmi Crvene jabuke koju je komponovao Džeronimo.(Danko T.)