Završni radovi na sanaciji spomen-obilježja “Park Papirna”

Služba za ekologiju, komunalne i inspekcijske poslove grada Zenica privodi kraju završne radove na sanaciji spomen-obilježja „Park Papirna“. Cilj ovog projekta je stvaranje ljepšeg i ugodnijeg ambijenta u našem gradu, te vraćanje starog značaja.

Ovim projektom je nastavljeno stvaranje boljeg ugođaja u ovom dijelu grada, te je vraćen stari sjaj i značaj ovom objektu, obzirom da duži period nije ništa rađeno na ovom obilježju.

„Radovi su uključivali štemanje postojeće podloge, ugradnju prilazne rampe koja će moći da omogući pristup osobama sa invaliditetom, izgradnju ograde pripadajuće, postavljenje led traka ispod betonske klupice u dužini od 70 metara, kako bi se poboljšao estetski izgled spomen-obilježja papirna“, izjavila je Jakuta Imširović, Služba za ekologiju, komunalne i inspekcijske poslove Grada Zenice.

Jakuta Imširović

Radove u iznosu od oko 25 hiljada je izvršilo preduzeće „Kristal“ iz Živinica, koje se ujedno pokazalo i kao najbolji ponuđač.

„Cilj projekta je vratiti značaj ovom spomen-obilježju, uljepšati ga, a u narednom periodu slijede i druge aktivnosti koje će obogatiti sadržaj ovog spomen-obilježja“, dodala je Imširović.

Spomen-obilježje Papirna za Grad Zenicu ima veliki značaj kako u historijskom tako i u turističkom smislu, te je u narednom periodu planirana i rekonstrukcija sportskog poligona Papirna sa pratećim sadržajima. (Azra Dizdar)