Sutra mirni skup podrške gradonačelniku Fuadu Kasumoviću

Na Facebook stranici Podrška gradonačelniku Fuadu Kasumoviću, prije nekoliko dana pojavila se informacija najave mirnog skupa podrške, koji će i biti održan u petak.

Organizatori ističu da na ovaj način žele poslati poruku da je Zenica evropski grad, gdje je sloboda govora zagarantovana, a oni svoj glas dižu kako bi poslali poruku podrške aktuelnom gradonačelniku.

Mirni skup podrške gradonačelniku Zenice, Fuadu Kasumoviću biće održan sutra u 11 sati ispred zgrade Gradske uprave, te prema riječima organizatora, na miran i dostojanstven način, podržati rad gradonačelnika.

„Vidjeli smo da se u posljednje vrijeme vrše strašne opstrukcije na njegov rad. Cilj nam je da pošaljemo poruku da gradonačelnik u ovom nije sam, uz njega stoje građani Zenice, i ovom prilikom pozivam da se sutra odazovu svi oni koji su istog mišljenja kao i mi, i da na taj taj način daju podršku gardonačelniku u budućem radu“, ističe Venad Brkić, jedan od organizatora.

Venad Brkić

Organizatori također ističu da je cilj skupa, poslati poruku da je Zenica jedan evropski grad, gdje je sloboda govora jedan od važnijih postulata demokratije, te da se na sutrašnjem skupu, očekuje najmanje 2000 ljudi.

„Pozivamo na miran skup, bez ikakvih provokacija, to nam ne treba. Oni nas provociraju i zato jesmo tu gdje jesmo. Očekujemo negdje oko 2000 ljudi, jer gradonačelnik zaista uživa veliku podršku u ovom gradu. Ima mnogo mladih ljudi koji su spremni stati u ovaj projekat, i da Zenica grad bude zaista grad i da ostane na nama kao nositeljima evropske zeničke budućnosti“, kaže Kenan Alispahić, organizator.

Kenan Alispahić

„Kao organizator ovog skupa zamolio bih sve učesnike da ne šalju nikakve uvredljive poruke, a ako bude kakvih transparenata sa uvredljivim sadržajem, isti će biti odstranjeni od strane redara“, dodao je Brkić. (Maid Dizdarević)