MUP ZDK: Pješak zadobio teže tjelesne povrede u saobraćajnoj nesreći

Na području Kantona javni red i mir je narušen u sedam slučajeva, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

U toku noći 10/11.02.2020. godine, u mjestu Mošćanica, izvršena je teška krađe u kuću vlasništvo lica P.R., iz Zenice, kojom prilikom je otuđena motorna pila. Od strane službenika policije su poduzete mjere na rasvjetljavanju izvršenog krivičnog djela.

Dana 11.02.2020. godine, u 08,30 sati, u ulici Fra Ivana Jukića, dogodila se saobraćajna nesreća u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo marke “Opel”, registarskih oznaka T79-E-039, kojim je upravljalo lice H.S. iz Zenice i pješak O.M., rođen 1958. godine, iz Zenice, koji je u navedenoj nesreći zadobio teže tjelesne povrede. Izvršen je uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

Na području Kantona dogodilo se još devet saobraćajnih nezgoda u kojim je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.