JP “Tržnica” Zenica 2019. godinu obilježila pozitivnim rezultatima

JP „Tržnica“ d.o.o. Zenica je proteklu 2019. godinu obilježila pozitivnim rezultatima, novim projektima, kao i planovima koji će poboljšati kvalitetnije  uslove za rad ovog preduzeća.

JP Tržnica ove godine je ostvarilo prihode u iznosu od oko 1.250.000 KM, iako još nisu završeni finansijski izvještaji, iz preduzeća su kazali da znaju rezultat, a to je oko 15.000 KM.

„Javno preduzeće ne smije biti pretjerano profitabilno, ako je pretjerano profitabilno onda znači da tu uslugu plaća neko više već što bi trebalo da plati. Mi smo dostigli jednu tačku, gdje su naši prihodi toliki da pokrivaju naše rashode koji su zaista minimalni i da ostane neka minimalna profitabilnost koja opravdava naše postojanje“, izjavila je Selma Vidimlić, direktorica Jp „Tržnica“.

Ono što je novina u protekloj godini, jeste uvođenje ljetnih i zimskih cijena, što se pokazalo kao dobra ideja.

„Period od četiri mjeseca, od novmebra do februara imamo niže cijene naših usluga za 20% kada su u pitanju naši poslovni prostori i za jednu marku su niže cijene zakupa naših stolova na pijaci, u odnosu na cjenovnik. Preostalih osam mjeseci poslovni prostori se plaćaju sa cijenom 10% nižom od one predviđene cjenovnikom“, dodala je Vidimlić.

Selma Vidimlić

2019. godina je bila povoljna za poslovanje, iako je preduzeće imalo kontrole, sve su prošle bez sankcija, te su nastavili su sa projektnim aktivnostima.

„Mijenjali smo led rasvjetu u našim prostorijama u zgradi Tržnice, godinu dana ranije to smo radili na platou Gradske pijace, nastavili smo povećavati broj kamera koje pokrivaju plato Gradske pijace i zgradu Tržnice, ukupno sad imamo 24 kamere, poprilično smo pokrili svaki ugao pijace, tako da sam i po tom pitanju zadovoljna“, kazala je Selma Vidimlić, direktorica JP „Tržnica“. (Azra Dizdar)