Pretežno oblačno vrijeme uz mogućnost popodnevne kiše

Danas se u našoj zemlji očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana povremene i slabe kiše može biti ponegdje u Hercegovini i na zapadu. U večernjim satima kiša je moguća na sjeveru i sjeveroistoku Bosne.

Vjetar umjeren, u većem dijelu Bosne povremeno sa jakim udarima, južni i jugozapadni. Najviša dnevna temperatura od 6 do 12, u sjevernim područjima Bosne do 17 stupnjeva.

Temperature zraka u 07 sati: Bjelašnica -4 stupnja, Stolac, Tuzla i Zenica 3, Ivan Sedlo i Livno 4, Trebinje 5, Bugojno i Sarajevo 7, Drvar, Grude, Mostar i Široki Brijeg 8, Gradačac i Jajce 9, Bihać, Neum i Sanski Most 12, Banja Luka 13 stupnjeva. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosi 946 milibara, za 4 milibara je viši od normalnog i sporo raste.

Tmurno vrijeme, praćeno slabijim padavinama, uz povremeno izraženije strujanje toplijeg zraka, kod osjetljivih osoba će uzrokovati nešto jače tegobe vezane uz njihove bolesti. Od meteoropatskih reakcija moguće su glavobolja, nervoza, dekoncentracija, nesanica. Preporučljivo je umanjiti aktivnosti, kao i slojevito se odjenuti.