Karate: Džejna Džaferbegović osvojila bronzu i izborila mjesto u reprezentaciji BiH

Proteklog vikenda na Ilidži održano je seniorsko prvenstvo Bosne i Hercegovine u karateu. Učestvovalo je 50 klubova iz čitave BiH sa oko 140 takmičara. Karate klub Čelik Zenica je nastupio u tri kategorije.

Džejna Džaferbegović je u sjajnim borbama osvjetlala obraz zeničkog karatea, te jedina iz Zenice osvaja bronzu. Ovom medaljom već treću godinu Džejna je izborila mjesto u reprezentaciji BiH i učestvovat će na Balkanskom prvenstvu u Beogradu, gdje će pokušati da obezbijedi vizu za Evropsko prvenstvo u karateu u Azerbjedžanu. Prvi put je nastupio u seniorskoj konkurenciji i ženski kata tim u sastavu Emina Šaćirbegović, Ajla Fetić i Džejna Džaferbegović, koje su na kraju završile na petom mjestu.

Sanin Orlić je koji bio jedan od favorita kate pojedinačno seniori, nije se uspio plasirati u osam najboljih. Orlić će kao viceprvak Balkana nastupiti na Evropskom prvenstvu U21 u Budimpešti. Naredna takmičenja na kojem će učestvovati ekipa karate kluba Čelik su Valentinovo Open Tuzla i Baščaršija Open Sarajevo. (Mirsad Pripoljac)