Održan sastanak Radnog predsjedništva GV Zenica

Danas je održan sastanak Radnog predsjedništva Gradskog vijeća Zenica na kojem se razgovaralo o mogućnostima zakazivanja hitne sjednice Vijeća, kako bi se raspravljalo ili o Odluci o privremenom finansiranju kako je to tražila grupa vijećanika ili Prijedlogu budžeta kako to traže vijećnici većine, odnosno, SDA, ASDA i SBB-a. 

„Zaključci Radnog predsjedništva su da je Predsjedavajuća udovoljila prijedlogu gradonačelnika, te da je održana sjednica sa prijedlogom Odluke o privremenom finansiranju koju su vijećnici ramzmatrali i o kojoj su se izjašnjavali i koja je prošla onako kako je prošla. Odmah, nakon toga, 24. januara, Radno predsjedništvo je imalo sastanak na kojem je tražilo od gradonačelnika da dostavi materijale za Prijedlog budžeta kako bi se sazvala sljedeća sjednica. Do danas to nismo dobili tako da smo i ovaj put tražili od gradonačelnika da nam dostavi postojeće materijale u skladu sa poslovnikom, a to je sedam dana prije sjednice jer su i prijedlog Budžeta i Odluka o privremenom finansiranju opći akti koji se moraju dobiti sedam dana prije sjednice“, kaže Diana Bešić, predsjedavajuća Gradskog vijeća i dodaje da je Gradsko vijeće već jednom raspravljalo i odlučivalo o Odluci o privremenom finansiranju, a nije imalo niti jednom priliku da razmatra i izjašnjava se o Budžetu Grada Zenica za 2020. godinu, te je ponovo od gradonačelnika zatražila materijale za sazivanje sjednice.

„Upućujemo sve one ljude koji će doći u neugodnu situaciju da se obrate gradonačelniku. Nama je jako žao, ali mi moramo raditi po Zakonu i procedurama“, zaključila je Bešić.
(Nedžad Glibo)