Košarkašice zeničkog Jumper-a putuju u Crnu Goru u okviru Regionalne WABA lige

Košarkaški klub Jumper iz Zenice ovog vikenda nastvalja takmičenje u Regionalnoj WABA ligi. Putuju u Crnu Goru gdje će u Herceg Novom odigrati mečeve 9. i 10. kola. Osim Jumpera u grupi su domaćin Primorje i drugi bh. predstavnik RMU Banovići.

„Nas očekuje nastavak takmičenja u WABA ligi i mi kao jedini predstavnik ZDK-a ovog vikenda putujemo u Crnu Goru. U Herceg Novom ćemo odigrati susrete protiv domaćina Primorja i sa drugim predstavnikom iz BiH ekipom RMU Banovića. U te dvije utakmice očekujemo dobar rezultat. Slijedi i nastavak A1 lige za koji se također spremamo. Nadamo se da ćemo kroz dugoročan i kvalitetan rad ostvariti svoje ciljeve“, izjavio je pred polazak u Crnu Goru, Jasmin Efendić, trener u KK Jumper iz Zenice.

Ovaj mladi zenički sportski kolektiv trenutno okuplja 110 košarkašica u redovnom trenažnom procesu. Od augusta do nove godine selekcije ovog kluba odigrale su 61 utakmicu. Nakon regionalne lige, zeničke košarkašice očekuje i nastavak takmičenja u A1 ligi. Osmog februara igraju susret 6. kola sa ekipom Impuls iz Sarajeva. U nastvaku slijedi učešće u Omladinskoj ženskoj ligi i Ligi mladih regionalnog saveza Zenica.
(Mirsad Pripoljac)