8.3 C
Zenica
Utorak, 19 Marta, 2024
Naslovnica Aktuelno Upitni obroci za 808 korisnika Gradske narodne kuhinje Zenica

Upitni obroci za 808 korisnika Gradske narodne kuhinje Zenica

Direktorica Javne ustanove “Dom – porodica” Zenica Draženka Subašić posjetila je danas gradonačelnika Zenice Fuada Kasumovića.

Povod posjeti bilo je informisanje gradonačelnika i Gradske uprave o ugroženosti procesa pripreme i distribucije obroka za 808 korisnika Gradske narodne kuhinje, kao i implementacije aktivnosti iz Akcionog plana transformacije  JU “Dom – porodica” jednoglasno usvojenog od strane Gradskog vijeća Zenica.

Menadžment i Nadzorni odbor JU “Dom porodica” izražavaju zabrinutost kada je u pitanju isporuka obroka korisnicima Gradske narodne kuhinje u narednom periodu.

“Namirnice za pripremu obroka obezbjeđuju se od strane Gradske uprave Zenica koja vrši nabavku i isporučivanje istih od dobavljača sa kojima ima sklopljene ugovore. S obzirom da nije usvojen Budžet Grada Zenica za 2020. godinu, kao ni Odluka o privremenom finansiranju za Grad Zenica za prvi kvartal 2020. godine, dužni smo upozoriti da zbog daljnje nemogućnosti nabavke namirnica za pripremu obroka, iste nećemo moći pripremati i isporučivati prema 808 korisnika Gradske narodne kuhinje već od 01. februara 2020. godine”, kaže Draženka Subašić, direktorica JU “Dom porodica”.

Trenutne zalihe namirnica za pripremu obroka za socijalno najugroženije građane Zenice dovoljne su do 31. januara 2020. godine. Osim gradonačelnika, menadžment i Nadzorni odbor JU “Dom – porodica” o stanju u ustanovi upoznali su i predsjedavajući Gradskog vijeća Zenica Dijanu Bešić i sve gradske vijećnike.

Hide picture