Izbor sportiste ZDK za 2019. godinu: Rok za dostavu prijedloga 04. februar

NIPD “Naša riječ” i Sportski savez Zeničko-dobojskog kantona, suorganizatori ovogodišnje manifestacije Izbora najuspješnijih sportista, sportskih organizacija i sportskih radnika 2019. godine, pozivaju općinske/gradske sportske saveze, sportske klubove, kolektive, udruženja i pojedince da kandiduju najbolje iz svojih redova.

Tokom proteklih dana, nastavljene su aktivnosti oko pripreme manifestacije, a u saradnji sa v.d. predsjednikom Sportskog saveza ZDK, Dženanom Dedićem, u toku je izbor članova Organizacionog odbora i Žirija, koji će birati nauspješnije sportiste i kolektive. Prijedlozi za najbolje sportiste i klubove u Zeničko-dobojskom kantonu već pristižu, a sve ostale pozivamo da pošaljete svoje prijedloge, sa obrazloženjima, za najbolje sportiste, sportske radnike i klubove.

Aplikacije putem kojih ćete predlagati kandidate možete preuzeti na web i facebook stranici Naše riječi, www.nasarijec.ba, te sa pratećom dokumentacijom slati putem maila nasarijec.ze@gmail.com, dostaviti lično u redakciju Naše riječi ili poslati poštom na adresu: “Naša riječ” Bulevar kralja Tvrtka I br. 1, 72000 Zenica. Kategorije u kojima se biraju najbolji sportisti za 2019. godinu su: najbolji senior, najbolja seniorka, najbolji junior, najbolja juniorka, najuspješnija seniorska sportska organizacija/klub, najuspješnija juniorska sportska organizacija/klub, najbolji trener, najbolji sportski radnik, sportski događaj godine , sportska nada, specijalna nagrada za životno djelo, specijalna priznanja za razvoj sporta u ZDK, najbolji sportisti u sportu za lica sa invaliditetima u ZDK, najbolji sportski radnik u sportu za lica sa invaliditetima, najbolji trener u sportu za lica sa invaliditetima, te najbolji sportski kolektiv u sportu za lica sa invaliditetima.

Manifestacija će, tradicionalno, biti praćena i izdavanjem specijalnog izdanja pod nazivom „ZE-DO sport“, kojeg priprema redakcija „Naše riječi“, a u kojem će biti predstavljeni svi dobitnici priznanja. Rok za dostavu prijedloga je 04. februar 2020. godine, a iskreno se nadamo da ćete na vrijeme dostaviti vaše prijedloge kako bi žiri mogao obaviti svoj dio posla te kako bi mogli pripremiti za štampu list  “ZE-DO sport”. Ovom prilikom, još jednom upućujemo poziv svim pojedincima, sportskim općinskim/gradskim savezima, klubovima i udruženjima da dostave svoje prijedloge, te svim sponzorima koji žele da pomognu organizaciju manifestacije. Generalni pokrovitelj ovogodišnje manifestacije je Vlada Zeničko-dobojskog kantona, manifestaciju podržava i Ministarstvo za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK.

Izbor najuspješnijih održaće se krajem februara 2020. godine.