Konferencija “Sarajevo Business Forum 2020.”, predstavljena u Zenici

Sarajevo Business Forum 2020., vodeća investicijska konferencija u jugoistočnoj Evropi predstavljen je danas privrednicima u Zenici.

Ovu prezentaciju organizovala je BBI banka u saradnji sa partnerima, privatnim poduzetnicima, institucionalnim predstavnicima ove regije, te rukovodećim ljudima privrednih komora iz BiH.

“Ovdje smo danas da najavimo SBF koji će biti održan u Sarajevu u aprilu i da pozovemo sve privrednike i predstavnike lokalne zajednice da učestvuju na ovom velikom događaju. Ovaj kanton je poznat kao najveći izvoznik od svih kantona, a značajan dio se odnosi na metaloprerađivačku industriju kojoj ćemo posvetiti jedan dio ovogodišnjeg foruma. To je prilika da sve firme prezentuju svoje potencijale i iskoriste nove poslovne prilike”, kazao je Almir Alagić, rukovodilac za mala i srednja preduzeća BBI banke.

BBI banka, koja je organizator ovog foruma kontinuirano radi na uvezivanju privrednika i otvaranju novih tržišta za naše kompanije već deset godina. Diana Babić, predsjednica Privredne komore Zeničko-dobojskog kantona koja je jedna od brojnih učesnica današnje konferencije, smatra kako je Sarajevo Business Forum prava prilika da prezentujemo potencijale našeg kantona kako bismo se eventualno našli u fokusu interesovanja investitora jugoistočne Evrope u cilju regionalnog razvoja i razvoja BiH.

Organizator SBF-a , koji se već 11. godina zaredom održava u BiH, je BBI banka u saradnji sa Islamskom razvojnom bankom. Pokrovitelj foruma je Predsjedništvo BiH uz podršku privrednih komora i domaćih i stranih kompanija. Ova poslovno – investicijska konferencija okupila je najznačajnije poslovne i političke lidere iz regiona i svijeta.

Potencijale koje nudi BBI VIP Business Club i BBI banka za ulaganje u Bosnu i Hercegovinu i pronalazak tržišta prezentirala je Azra Čolić, rukovodilac BBI VIP Business Cluba.

„Mi iz BBI banke smo tu da pomognemo svim privrednicima sa područja Zeničko-dobojskog kantona da se pripreme i adekvatno predstave na predstojećem Sarajevo Business Forumu 2020“, kazala je Čolić, koja je u ime organizatora pozvala privrednike da uzmu učešće na SBF-u. (Belinda Dorić)