Stanje na putevima: Snijeg u većem dijelu BiH otežava saobraćaj

Ugaženog snijega na kolovozu ovoga jutra ima u višim predjelima, pa vozače pozivamo na pojačan oprez. 

Izdvajamo putne pravce: Bihać-Ključ, Livno-Drvar-Bosanski Petrovac, Bugojno-Novi Travnik,  Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje i  Livno-Kupres-Bugojno.

Zbog niskih temperatura moguće je formiranje poledice, posebno u planinskim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima.  Na svim putnim pravcima savjetujemo opreznu vožnju i napominjemo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Na magistralnom putu Zenica-Nemila, kroz tunel Vranduk, tokom dana saobraća se dvosmjerno od 05 do 21 sat. U vremenu od 21 sat do 00:30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je u vremenu od 00:30 do 05 sati saobraćaj kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase koriste obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona preusmjeravaju se na alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo  i  Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Zbog aktuelnih radova sporije se saobraća i na magistralnim putevima: Srebrenik-Orašje (tunel Ormanica), Sarajevo-Trnovo (Krupac), Jajce-Crna Rijeka i Lanište-Ključ.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.