Škola rukometa Čelik junior organizovala 10. međunarodni turnir prijateljstva

Podjelom nagarada i priznanja uspješno je završen Deseti Handbal cup Zenica 2020. međunarodni turnir prijateljstva u organizaciji Škole rukometa Čelik junior.

U kategoriji 2002. godište prvo mjesto osvojio je ORK Bosna-Sarajevo, drugi je domaćin ŠR Čelik junior a treći RK Jajce. Najbolji igrač i strijelac u ovoj selekciji su Amar Korkarić i Sanjin Božić obojica iz Bosne, dok je najbolji golman Džan Čeljo iz Čelik juniora.

U selekciji dječaka 2004. godište pobjednički pehar osvojila je Metlika, drugi je bio Slavonski brod a treće Đakovo. Pojedinačno najuspješniji su bili Marko Bajan –Brod ,Vouk Aljaž i Martin Pecarić iz Metlike.

Kod dječaka 2006. najuspješnija je selekcija RK Brod iz Slavonskog  Broda, druga Sloga –Kraljevo, a treća Bosna-Visoko. Najbolji golman je iz pobjedničke ekipe Kristijan Keserac,igrač iz Sloge Andrija Kovačević dok je najuspješniji strijelac Juraj Filipović iz rukometne akademije Dejan Krtolica .

U kategoriji 2008. godište dječaka prvo mjesto pripalo je domaćinu Školi rukometa Čelik junior, druga je Bosna iz Visokog a treći zenički Čelik. Priznanje za najboljeg golmana dobio je Kerim Prcanović iz pobjedničke ekipe. Njegov klupski kolega Tin Filipović je naj igrač dok je najbolji strijelac Jasmin Džafić iz Bosne Visoko.

Djevojčice su se takmičile u dvije kategorije. Godište 2004 prvi je ŽRK Brod, druga Metlika a treća Sloga 2013. iz Gornjeg Vakufa. Pojedinačna priznanja dobile su:Amna Pidro, Vita Vinski i Ana Vrdoljak.

Kod najmlađih djevojčica rođenih 2008. godine pobjedila je ekipa Metalac iz Kraljeva, druga je Sloga-Gornji Vakuf a treća Krivaja.

Anastasija Milošević, Lena Nestorović i Sajra Vele dobile su prizanja za najbolje u svojim kategorijama.

Na Desetom Handbal cupu Zenica 2020. učestvovalo je 20 ekipa sa 33 selekcije i sa 600 učesnika iz četiri države:Slovenije, Srbije, Hrvatske i BIH.(M.P.)