Zenica: Od jutros u funkciji javni prevoz

Nakon 10 dana prekida, od jutros je u Zenici uspostavljen javni prevoz putnika na osnovu jučerašnjeg dogovora nadležnih iz Gradske uprave i dvije prevozničke firme.

“Možemo reći da su u funkciji sve linije koje je imao „Zenicatrans-prevoz putnika“, preuzete od strane firmi „Prevoz putnika“ Zavidovići „ i „Babić biss tours“ iz Zenice”, izjavila je Zerina Polić Zolota, šefica Odsjeka za puteve i saobraćaj u resornoj gradskoj službi.

“Važno je istaći da je zadržan cjenovnik za pojedine linije, koji je važio do sada, te da će svi građani koji su ostvarili pravo na godišnje i mjesečne karte moći nastaviti koristiti ovu beneficiju”, naglasila je Polić-Zolota.

Pri tom najavljuje da će tokom dana iz gradske uprave mjesnim zajednicama biti upućena obavijest o redovima polazaka autobusa.

„Prevoz putnika“ je preuzeo 30 a „Babić biss tours“ 8 linija i pokrivene su kako rentabilne tako i nerentabilne linije.

U Javnom komunalnom preduzeću „Zenicatrans-prevoz putnika“, koji je zbog blokade računa i nemogućnosti nabavke goriva od 31. decembra bio primoran obustaviti rad potvrđuju, da je određeni broj vozača angažovan u firmama koje su preuzele linije.

Predsjednik Sindikata, Huso Sarvan napominje da će zbog toga tokom dana razmotriti moguće poteze i o svemu obavijestiti nadležne inspekcije.

“Naši vozači se nisu odjavili niti razdužili”, kazao je Sarvan. (Šerif Babić)

Pregled mreže linija