Realizacija projekta koji će dugoročno urediti vodosnabdijevanje stanovništva Zenice

U okviru projekta vodosnabdijevanja i odvodnje otpadnih voda jučer su počeli radovi na izgradnji dovodnog cjevovoda od rezervoara Putovići do naselja Radakovo dužine oko 5500 metara.

Radi se o nastavku realizacije projekta Javnog preduzeća “Vodovod i kanalizacije”, vrijednog dva miliona i 200.000 eura.

“Ovdje se vrši dovodnog cjevovoda od rezervoara Putovići do naselja Radakovo, a radovi se provode u sklopu projekta vodosnabdijevanje i odvodnja otpadnih voda “Bosna i Hercegovina II”, a radovi su podijeljeni u dvije faze od polaganja dovodnog cjevovoda kao i polaganje plinovoda gdje će se omogućiti gasifikacija svih naselja koji gravitiraju u ovom području”, istakla je za Zenicainfo.ba, dipl. ing. građevine, Izeta Husejnagić, ispred JP ViK.

Izeta Husejnagić

U toku izvođenja radova saobraćaj je potpuno obustavljen, ali je izgrađena vezna saobraćajnica koja spaja ulicu Bistua Nova sa magistralnom cestom M17, a cilj projekta je svakako omogućiti bolje vodosnabdijevanje.

“Osnovni cilj projekta je povezivanje postojećeg rezervoara u naselju Putovići sa gradskom vodovodnom mrežom, čime će se omogućiti dodatne količine pitke vode, jer taj cjevovod je povezan sa vodovodnim sistemom Plava voda”, dodala je Husejnagić.

Realizacijom ovog projekta će se dugoročno omogućiti, uredno vodosnabdijevanje stanovništva Grada Zenica. (Maid Dizdarević)