Tri dana do Eura: Rukometaši spremni za najveću evropsku smotru

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine odbrojava posljednje dane do početka historijskog nastupa na Evropskom prvenstvu koje će s ove godine održavati u tri zemlje i to Norveškoj, Austriji i Švedskoj.

Dvije odlične pripremne utakmice, rukometni zmajevi su odigrali u Poreču, gdje su minimalnim porazom od Katara i remijem sa Hrvatskom, pokazali da se itekako imamo čemu nadati na prvenstvu.

Naša reprezentacija se nalazi u grupi D, zajedno sa Norveškom, Francuskom i Portugalom, a prvi nastup, zmajevi će imati u petak, 10. januara sa selekcijom Norveške, i početkom u 20:30 sati. Druga utakmica naše grupe između Francuske i Portugala, igra se od 18:15 h.

Poznati su i glavni arbitri meča sa Norvežanima, a to su Nijemci, Robert Schulze i Tobias Tonnies.

U taboru naše selekcije vlada odlična atmosfera, pogotovo nakon dobro pružene partije sa Hrvatskom: “Vidjeli smo da možemo igrati sa jačim reprezentacijama. Nije ovo prva utakmica koju smo protiv “velikih” odigrali dobro, a vjerujem da nije ni zadnja. Sa Norveškom moramo pokušati odigrati isto”, kazao je za medije Muhamed Toromanović.

Svakako, sam plasman naše reprezentacije je ogroman uspjeh, imajući u vidu sve probleme koje su je pratile od početka kvalifikacija, pa sve do danas.
(Maid Dizdarević)