Nastavljena potraga za nestalim mladićem: Pretraženo više lokacija

Nastavljena je potraga za mladićem Muhamedom Šišićem (26) iz Zenice, kojem se gubi svaki trag od četvrtka. Samostalna služba spašavanja grada Zenica sa Gorskom službom jučer je započela potražnu akciju sa trideset pripadnika pomenutih službi uz podršku Gorske službe Ilidža.

Pretražen je širi lokalitet sela Gornja Zenica, Dobriljevo, Volovska glava, a potraga je nastavljena i danas od jutarnjih sati.

„Fokusirali smo se uglavnom na puteve, saobraćajnice. Na terenu smo, na žalost nema nikakvih tragova ni informacija. Imamo otežavajuću okolnost što nemamo nikakvu informaciju o zadnjem viđenju nestalog“, izjavio je Semir Šatorović, zamjenik komadanta Samostalne službe spašavanja grada Zenica.

Semir Šatorović

Prema riječima Aldine Alić, portparola MUP-a ZDK, uz policijske timove Uprave policije MUP-a ZDK, u aktivnosti su uključeni i pripadnici zatvorske straže Kazneno-popravnog zavoda Zenica, koji vrše pregled terena i šume u neposrednoj blizini Zavoda.

Apeluje se na sve koji imaju bilo kakvu informaciju da jave na broj telefona 062 284 278 ili da prijave zeničkoj policiji ili GSS-u. (M.Spahić)