Demant kompanije Almy: Nismo zainteresovani ni za Zenicatrans ni za prevoz putnika, prestanite zloupotrebljavati ime naše grupacije

U svijetlu najnovijih dešavanja u vezi gradskog i prigradskog prijevoza u Zenici, te prisiljeni zbog niza laži, insinuacija i podmetanja u pojedinim medijima i na društvenim mrežama, još jednom podsjećamo javnost Grada Zenice da preduzeće “Prevoz putnika” Zavidovići i “Almy travel” agencija nisu članice, niti ALMY d.o.o i članice ALMY grupacije imaju bilo kakav organizacioni ili vlasnički odnos sa pomenutim kompanijama.

“Javnost, dobronamjerne i iskrene građane Zenice, ali i drugih gradova u Kantonu i regiji, još jednom podsjećamo da naša kompanija više od pet godina nije vlasnik niti ima ikakvih upravljačkih veza sa pomenutom autoprijevozničkom kućom, niti turističkom organizacijom. Svako ko želi može da se putem registra uvjeri u vlasničku i upravljačku strukturu naše kompanije i društva, te naša srodna i partnerska preduzeća”, ističe se u saopćenju kompanije ALMY.

Iz ove kompanije navode da svakih nekoliko mjeseci, kad i kome zatreba u političkim razmiricama u Gradu Zenica, ime njihove kompanije, i članica preduzeća uokviru ALMY grupacije, koristi se za razračunavanje, političko etiketiranje i vrijeđanje, a podaci se iskrivljuju, lažiraju i predstavljaju u pogrešnom svijetlu.

“Naš posao nije niti će biti prevoz putnika i nemamo namjeru da odgovaramo niti učestvujemo u tim poslovima, niti političkim spinovima na tu temu u Zenici. Međutim, kao odgovorna kompanija ne možemo dopustiti da se naše ime i kompanija zloupotrebljavaju od pojedinaca i grupa, koji pokušavaju da svoje ekonomske, finansijske i druge ciljeve realizuju krijući se dok istovremeno navode laži o zainteresovanosti naše kompanije za taj posao. Almy grupacija i ALMY d.o.o. imaju jasno utvrđen poslovni cilj, poslove, opis djelatnosti i za njih odgovaramo samo kupcima naših usluga, i nikome više. Iz ove kompanije su još jednom naglasili da nisu bili predmet bilo kakvih dogovora, pregovora o preuzimanju autobuskih linija, imovine ili vlasništva u “Zenicatransu – prevozu putnika”.

“Svoje mjesto u poslovnom svijetu ne vidimo u javnom prevozu bilo Zenice, bilo drugih gradova. Zato tražimo od svih pravnih i fizičkih lica da prestanu koristiti ime naše kompanije i članica u javnom obraćanju, jer ćemo ubuduće zaštitu integriteta našeg poslovanja, poslova, ali i poslovnih partnera i klijenata naše grupacije, od neodgovornih medija i javnih lica zatražiti na odgovarajućim sudovima, ukoliko se iznošenje neistina nastavi”, navode iz ALMY d.o.o.