Na inicijativu vijećnika danas u 13 sati hitna sjednica GV Zenica

U utorak, 31.12.2019. godine, 10 vijećnika u Gradskom vijeću Zenica podnijelo je pismeni prijedlog za sazivanje hitne sjednice Vijeća za petak, 03.01.2020. godine sa početkom u 13,00 sati, a u svrhu razmatranja aktuelne problematike u JKP „Zenicatrans – prevoz putnika“ d.d. Zenica i pokušaja iznalaženja određenog rješenja za stanje u kojem se našlo ovo javno preduzeće.

Vijećnici koji su podnijeli prijedlog su: Almir Babajić, Kenan Fetahagić, Nermin Mehić, Elvis Alijagić, Jasna Alibašić, Sabina Delić, Almir Dračo, Senad Bašić, Sanjin Aldobašić i Goran Bulajić.

S obzirom da je navedeni prijedlog podnesen nakon isteka skraćenog radnog vremena u Gradskoj upravi Zenica, to je saglasnost oko održavanja tražene hitne sjednice između vijećnika predlagača i zamjenika predsjedavajuće Vijeća, Jasmina Hodžića koji trenutno zamjenjuje predsjedavajuću zbog odsustva, postignuta usmeno, telefonskim putem. O predmetnom prijedlogu na isti način obaviješteni su i ostali vijećnici u Gradskom vijeću, kojom prilikom je 19 njih izjavilo da će doći u Veliku salu Grada Zenica u petak, 03.01.2020. godine u 13,00 sati, radi održavanja hitne sjednice. (Sektor za odnose s javnošću Grada Zenica)