Udruženje Lotos Zenica, tradicionalno priredilo podjelu dječijih paketića

Udruženje za zaštitu mentalnog zdravlja „Lotos“ Zenica, danas je tradicionalno priredilo podjelu poklon-paketića za djecu svojih članova i korisnike usluga organizacije.

Ova inkluzivna zajednica, koja prihvata i podržava različitosti, pruža jednak prostor za razvoj djeci ometenoj u razvoju jednako kao i ostalima, aktivno radi na razbijanju predrasuda i promociji empatije u društvu, koristi svaku situaciju da se susretne i međusobno razmijeni pozitivnu energiju.

Tako je bilo i danas u prostorijama „Lotosa“ u staroj čaršiji. Dječacima i djevojčicama, koji su za ovu priliku priredili i prigodan zabavni program, podijeljeno je stotinjak paketića, poklon prijatelja Udruženja, međunarodne organizacije ADRA. Dijeljene su i ulaznice za večerašnji novogodišnji koncert Kamernog simfonijskog orkestra, a za sutra se planira i, također, tradicionalni izlet na Vlašić.

Udruženje za zaštitu mentalnog zdravlja, koje je do danas dobitnik brojnih međunarodnih i domaćih priznanja u svom poslu, pogotovo utemeljiteljica „Lotosa“, prim. dr Ajša Hadžihalilović, osnovano je 1995. godine, mada je sa aktivnostima počelo još ratne ‘92. U aktivnostima ove organizacije, kako se procjenjuje, godišnje učestvuje oko 500 pojedinaca, djece i njihovih roditelja, te ostalih „Lotosovaca“, prijatelja organizacije. (Sanja Stević)