ZENICA ADVENTURE: Popularna Grahijada privukla veliki broj posjetilaca

U Studengradu je danas za sugrađane priređena „Grahijada“, u saradnji sa Savezom izviđača grada Zenica. Kišno vrijeme nije omelo ni organizatore, a ni brojne Zeničane i Zeničanke da borave u Studengradu i uživaju i toplom grahu uz muzički program u kojem je nastupila grupa „Gis band“.

„Vrlo rado smo se odazvali pozivu Radio-televizije Zenica, Gradske uprave i JP Tržnica da damo svoje učešće u programu ovogodišnjeg Studengrada. Poznato je da je izviđači prave najbolji grah na ovim prostorima. Grah je vrlo ukusan, sa suhim mesom je pripremljen i u količini od oko 600 porcija. Dakle, ne bi trebalo da iko ostane bez porcije graha danas u Studengradu”, kazao nam je Zekerijah Avdić, načelnik Saveza izviđača Grada Zenica.

Grah je za ovogodišnju „Grahijadu“ pripremljen, zbog najavljene kiše, u prostorijama Saveza i dopremljen u centar grada gdje je prebačen u kazan kako bi bio na „toplom režimu“, dakle tokom cijelog dana topao za sve one koji ga žele kušati.

 

Nekoliko sugrađana koji su među prvima probali izviđački grah nisu krili svoje oduševljene.

Grah je pripremao kuhar Saveza izviđača Grada Zenica Jasmin Imamović prema istoj recepturi kao što to radi za izviđače u taboru na Boračkom jezeru. (Alma Huskić)

FOTO: Nermin Kovač