Trener koji je osvojio Evropsko prvenstvo preuzima OKK Čelik

Ekipa Radničkog iz Goražda u prošlom kolu prekinula je odličnu seriju zeničkih košarkaša od pet uzastopnih pobjeda.

To je prema tvrdnjama uprave bio razlog raskida saradnje sa trenerskim dvojcem Armel Mujaković i Edin Varupa. Uparava se zahvalila na saradnji trenerima, ali je sportska javnost ostala pomalo zatečena ovom odlukom. Košarkaški Čelika trenutno su drugi na tabeli sa 15 bodova  i omjerom 6 pobjeda i tri  poraza. Do izbora novog šefa stručnog štaba ekipu će voditi Armin Avdibegović, dok će mu asistirati Bojan Stevanović. Prema inforamciji koja nam je potvrđena od uprave Čelika, ekipu će u nastavku sezone predvoditi Josip Pandža. Posljednji klub koji je vodio bila je tuzlanska Sloboda, a njegov najveći uspjeh u trenerskoj karijeri jeste osvajanje Evropskog prvenstva u Litvaniji 2015. godine sa reprezentacijom BIH do 16 godina. Pandža bi trebao ekipu preuzeti 1. januara naredne godine, a zvanično potpisivanje ugovora biće nakon što dobije zeleno svijetlo od menadžerske agencije iz Turske. U nastavku lige zenički ligaš ovog vikenda igra ponovo na domaćem parketu. U okviru 10. kola A1 lige ugostiće ekipu Gračanice.

„Trenirali smo marljivo proteklih dana. Maksimalno smo motivisani. Svi smo zdravi i vjerujem da ćemo se vratiti na pobjednički kolosjek“, izjavio je trener i igrač Armin Avdibegović

Utakmica Čelik-Gračanica igra se u nedjelju 22. decembra u Areni Husejin Smajlović sa početkom u 16:00 sati. (Mirsad P.)