Održana javna tribina na temu “BiH jučer, danas sutra”, u organizaciji SDP-a Zenica

U organizaciji općinskog odbora SDP BiH Zenica sinoć je u velikoj sali Grada Zenica održana javna tribina na temu „BiH jučer, danas, sutra“.

Predsjednik SDP-a BiH Nermin Nikšić istakao je ovom prilikom, kako se na bh. političkoj sceni više ne zna ko je s kime, a umjesto da se političari bave i rješavaju probleme građana, oni stvaraju nove teme razdora i vlast konstituiraju na principima procentualnog učešća, bez ikakvog programa.

„SDP se vrlo jasno opredijelio da ono što smo pričali biračima u kampanji mora izdržati sve pritiske i odbiti sve ponude da budemo dio priče sa nacionalnim strankama. Nama predstoji da u direktnoj komunikaciji sa građanima objasnimo svoje odluke i na neki način da se pripremimo za lokalne, a potom i za opšte izbore. Kada je u pitanju bh. politička scena ona će biti obilježena političkim prepucavanjima i nadmudrivanjima, a vladajuće stranke umjesto rješavanja problema građana i dalje će stvarati nove teme razdora“, rekao je Nermin Nikšić predsjednik SDP-a BiH.

Istaknuti član SDP-a BiH Bogić Bogičević mišljenja je da se vlast konstituiše na principima procentualnog učešća, bez konkretnih programa.

„Mi već dugo živimo sistem vrijednosti koji će još dugo potrajati, dok ne budemo odgovorno, hrabro i u skladu sa svojom savješću mijenjati stvari u BiH. Za to treba svaki čovjek da donosi odluku u skladu sa svojom savješću i da stoji iza te odluke, da ne dozvoli da bude manipulisan i da služi za jednokratnu upotrebu“, rekao je Bogičević.

Neprincipijelne koalicije stvar su prošlosti, a rukovodstvo stranke vjeruje da će SDP ostati pri takvom stavu, ne zbog toga jer to nije popularno ili nešto drugo, već zato što je to jedino ispravno. (Rešad Šabanović)