Na Mašinskom fakultetu u Zenici održan Prvi MF INFO Internacional Day

Prvi MF INFO International Day održan je danas u amfiteatru Mašinskog fakulteta Univerziteta u Zenici.

O najznačajnijih međunarodnih projekata MF UNZE u 2019. godini govorio je dekan Mašinskog fakulteta v. prof. dr Fuad Hadžikadunić. Zanimljivo je bilo čuti iskustva studenata MF UNZE u programu mobilnosti Erasmus +.

Voditelj odsjeka Dizajn i tehnologije u drvopreradi, prof. dr. Darko Petković, upoznao je prisutne sa tokom razvoja ovog novog studijskog odsjeka, te je nakon toga svečano otvoren IT Dizajn Lab-a i Fab.lab-a.

Dekan Mašinskog fakulteta v. prof. dr Fuad Hadžikadunić je istakao da je veliki korak napravljen zahvaljujući Mašinskom fakultetu i posebnom uredu za Međunarodnu saradnju.

„Sada imamo i studente iz drugih zemalja koji stiču znanja i iskustva u našem nastavnom procesu, a takođe i naši studenati  pohađaju, u okviru projekta razmjene studenata, odnosno, programu mobilnosti Erasmus +, eminentne svjetske univerzitete. Zadatak svih nas je da pomognemo studente i potaknemo ih da apliciraju za učešće u ovakvim programima, te ih oplemenimo i obogatimo umijećima i znanjima značajnim za dalje profesionalno usavršavanje. Veoma značajna je i saradnja privrednog domena sa fakultetom jer upravo njihov spoj vodi ka rezultatima, a ovogodišnje osnivanje studijskog odsjeka Dizajn i tehnologije u drvopreradi, koji je u punom usponu, nudi studentima u budućnosti saradnju sa drvoprerađivačkim kompanijama koje svoje proizvode već izlažu i plasiraju na svjetska tržišta, te na taj način čini ekonomsko jače bosanskohercegovačko tržište“, istakao je dekan Mašinskog fakulteta v. prof. dr Fuad Hadžikadunić. (Zijada Ramić)