U kabinetu gradonačelnika Kasumovića razgovarano o sigurnosnoj situaciji u Zenici

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović razgovarao je danas s policijskim komesarom Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona Semirom Šutom i načelnikom PU I Zenica Admirom Gazićem.

Glavna tema sastanka bilo je pitanje sigurnosti građana, posebno pješaka u Zenici.

Policijski komesar Semir Šut izvijestio je gradonačelnika Kasumovića o stanju u oblasti sigurnosti pješaka u prometu na području grada Zenica.

Sagovornici su se ovom prilikom osvrnuli i na nedavne nemile događaje u saobraćaju, koji su završili s tragičnim ishodom. Riječ je o teškim saobraćajnim nesrećama koje su se dogodile na ulicama Zenice.

U tom smislu razmotrene su mogućnosti za povećanje stepena sigurnosti pješaka.

Istaknuto je da bi jedna od mjera za poboljšanje sigurnosti prometa mogla biti i dodatno osvjetljenje pojedinih ulica te pojačano osvjetljenje pješačkih prijelaza.

S ciljem poboljšanja sigurnosti građana u prometu i realizacije dodatnih mjera za povećanje sigurnosti pješaka, gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović obećao je da će se u Budžetu Grada Zenica za 2020. godinu predvidjeti dodatna sredstva u iznosu od 100.000 KM, a radi nabavke materijalno-tehničkih sredstava i opreme za potrebe policijskih uprava Zenice.

Također, gradonačelnik Kasumović i komesar Šut dotakli su se ideje o zabrani saobraćaja u centralnoj zoni grada Zenice.

Gradonačelnik Fuad Kasumović je naglasio da će se u narednom periodu intenzivirati aktivnosti na uklanjanju nepropisno parkiranih automobila sa trotoara i zelenih površina u užem centru grada.

S obzirom da su u toku pripreme za javni doček Nove godine, kada se očekuje povećan dolazak gostiju u naš grad, razgovarano je i o sigurnosti za novogodišnju noć.

Imamo izuzetnu saradnju s policijskim komesarom i policijskim upravama koje djeluju na području grada Zenice. Naš zajednički cilj je da se naši građani, ali i svi posjetioci u gradu osjećaju sigurno. Naravno da stanje uvijek može biti bolje. Međutim, smatram da je sigurnosna situacija u Zenici dobra. U tom svjetlu bih se zahvalio policijskom komesaru, načelnicima policijskih uprava i svim policijskim službenicima koji ulažu maksimalne napore da se svi osjećamo sigurno i zaštićeno“, rekao je gradonačelnik Kasumović.