Zenički muftija Mevludin ef. Dizdarević sa saradnicima posjetio gradonačelnika Fuada Kasumovića

Hafiz Mevludin ef. Dizdarević, muftija zenički sa saradnicima danas je bio u uzvratnoj posjeti  gradonačelniku Zenice Fuadu Kasumoviću.

Posjeta je, između ostalog, kako je rekao muftija Dizdarević, prilika da se zahvali na dosadašnjoj podršci gradonačelnika Kasumovića projektima Islamske zajednice. Cilj posjete  je i da se otvore razgovori od vitalnog značaja za Medžlis Islamske zajednice i Grada Zenica, ostvari dalja kontinuirana saradnja, obzirom da je obostran  interes  napredak grada u svim sferama. Gradonačelnik Zenice potvrdio je zajednička stremljenja ka boljoj budućnosti Zenice za dobrobit svih građana. „Razgovarali smo stanju u Gradu Zenica, o budućnosti, o projektima, o tome šta želimo i koji je najbolji način da zajednički ubrzamo napredak Zenice”, istakao je gradonačelnik Kasumović.

„Iznimno je važna dobra komunikacija Uprave Grada Zenica i Medžlisa Islamske zajednice, te je ova posjeta tim značajnija jer je bila prilika da počnemo razgovore koji će voditi odgovoru otvorenih pitanja, a značiti i realizaciju zajedničkih projekata”, rekao je nakon posjete muftija zenički.

Tekst: Z. Ramić; Foto: N. Alijević