Predstavom i druženjem obilježen “Dan POSEBNIH radosti”

Korisnici JU Centra za djecu i odrasle s posebnim potrebama ZDK sinoć su na maloj sceni Bosanskog narodnog pozorišta u sklopu predstavljanja svog centra i događaja “Dan posebnih radosti” za sve posjetioce izveli predstavu Petar Pan.

„Jako je bitan dan POSEBNIH radosti za sve nas. Cilj ove predstava je da se pokaže kako i ova djeca mogu da naprave fantastične stvari uz malo truda, a da mi treba da budemo uz njih i pružimo im ljubav i podršku. Korisnici su sami izradili svoje kostime i rekvizite. Ovo je samo jedna stepenica ka našem uspjehu“, izjavila je Aida Demirović, defektolog iz JU Centar za djecu i odrasle s posebnim potrebama ZDK.

Ni učesnici nisu krili sreću i zadovoljstvo što su se okušali kao glumci u predstavi Petar Pan, a roditelji i ostali posjetioci bili su ponosni kada su vidjeli njihovo glumačko umijeće.

Novoimenovani direktor Centra Nurdžehan Šahinović istakao je da će nastaviti započete aktivnosti u Centru, ali i raditi na poboljšanju i otklanjanju postojećih nedostataka.

Roditelji djece učesnika nisu mogli sakriti emocije, te su poručili da je svako dijete posebno na svoj način i da su sretni da i njihova djeca mogu učestvovati u ovako važnim projektima za njih same u kojima će doći do izraćaja njihova kreativnost i sposobnost.

Jedan od organizatora današnje manifestacije Ivan Petrović rekao je da nije teško organizovati jednu ovakvu manifestaciju kada imate ljubav prema djeci: „Jedini cilj je ukazati na potrebe ove djece, te da su to sposobne osobe i da treba da budu rame uz rame sa nama svima. Želimo ukazati i na potrebe dnevnog Centra u punom njegovom kapacitetu“, poručuje Ivan.

Na kraju predstavnici Gradske uprave priredili su iznenađenje na oduševljenje svih prisutnih kada su obznanili da je gradonačelnik Fuad Kasumović donirao 1000 KM, kako bi se obezbjedili novogodišnji paketići za ranjive kategorije djece. (M.Spahić)