Košarkaši Čelika prekinuli pobjedonosni niz

Večerašnjim porazom od Radničkog sa 98:105, košarkaški Čelika prekinuli su niz od pet uzastopnih pobjeda u A1 BiH.

Pobjedi gostiju kumovala je loša odbrana domaćih košarkaša koja je dozvolila da se razigraju dvojica amerikanaca Clements i Antonio. Prvu četvrtinu uspješno su riješili domaći košarkaši sa 24:18. U nastvaku gosti preuzimaju inicijativu i na veliki odmor se otišlo sa 44:48 za Radnički.

Treća dionica bila je izuzetno loša za domaćina. Za četiri minuta nastavka gosti su imali plus 10. Bilo je 50:60. Čelik sa minus pet poena ulazi u posljednju četvrtinu sa 71:76. Izabranici Armela Mujakovića nisu uspjeli preokrenuti rezultat u svoju korist pa su gosti zasluženo slavili sa 98:105.

Kod gostiju  Antonio je postigao 34 poena, Clements dodao je 27, dok je Tadić susret završio sa  15 poena. U redovima Čelika, Mirza Keso je bio sjajan sa 33 poena, od čega je imao 9 trojki. Ranko Križanović ubacio 17 poena uz sedam skokova.

Nakon 9. kola, Čelik i Radnički imaju isti omjer od šest pobjeda i tri poraza, te se nalaze na diobi druge i treće pozicije na tabeli A1 lige. U narednom 10. kolu Čelik će ugostiti Gračanicu. (Mirsad Pripoljac)