ZENICA ADVENTURE: U nedjelju glamurozna revija frizura “Vision Hair Show Zenica”

Narednog vikenda, u nedjelju 15. decembra, u Zenici će u sklopu „Zenica adventure“-a biti održana jedinstvena manifestacija na ovim prostorima.

Riječ je o glamuroznoj reviji frizura pod nazivom „Vision Hair Show“, na kojoj će se predstaviti 9 eminentnih frizerskih salona iz Zenice. Ovaj jedinstveni događaj idealna je prilika da se predstavi struka i kreativnost.

„Svaki salon će predstaviti svoju viziju, zato jeste naziv revije „Vision Hair Show“, u trajanju od po 3 do 4 minute, a njihov način predstavljanja kod svakoga će se razlikovati. Dakle, svi mi imamo različito gledanje na struku i posjetioci će taj dan vidjeti nešto što nije do sada prikazano u BiH“, kaže Sabina Karić, predsjednica Skupštine sekcije frizera i kozmetičara pri Udruženju poslodavaca Zenica.

Ono što su zenički frizeri vidjeli na brojnim revijama i takmičenjima u Evropi i svijetu sada se želi prikazati građanima Zenice, koji su pozvani da dođu u što većem broju, te vide šta frizeri rade  i na taj način se uvjere da frizeri nisu samo frizeri, nego i umjetnici.

„Mi jednostavno nismo išli na to da pokažemo da mi znamo raditi, mi znamo raditi frizerski posao, već da pravimo od ovoga jedno umjetničko djelo koje će moći vidjeti naši sugrađani i šire, da mi radimo, da je to umjetnost, a ne samo frizerstvo. Tako da bi voljeli i da naši sugrađani reviju tako dožive, jer smo se zaista potrudili“, naglasila je Hiba Bašić, predsjednica Sekcije frizera i kozmetičara pri Udruženju poslodavaca Zenica.

Revija frizura biže održana u nedjelju u Gradskoj areni „Husejin Smajilović“ sa početkom od 19:00 sati, a ulaz je besplatan.

Organizator revije je Udruženje poslodavaca Zenica i Sekcija frizera i kozmetičara, dok je generalni pokrovitelj Grad Zenica. Generalni medijski pokrovitelj je RTV Zenica i portal „Zenicainfo.ba“.(Rešad Š.)