Učiteljica nakon učešća u projektu, samostalno organizovala radionicu za svoje učenike

Agencija ZEDA u okviru projekta “Budi kreativan i ti!” organizuje kreativne radionice koje imaju za cilj učesnike naučiti novim vještinama i ojačati njihove kompetencije. Danas hobi, sutra posao!

Brojni hobiji upravo su na ovakav način počeli, a potom se vremenom pretvorili u ozbiljan posao.

„Sretni smo kada na našim radionicama učestvuju mladi koji su došli naučiti nešto novo što će pretvoriti u hobi koji im sutra može biti nešto što će usavršiti i od čega će zarađivati. Veliki nam je podstrek za dalje kada nakon učešća na radionicama, dobijemo povratnu informaciju i fotografije radova onih učesnika koji su samostalno nastavili kreirati nakon učešća na našim radionicama. To znači da je radionica samo početak, a da velike stvari tek slijede“, rekla je Ajna Dedić, PR manager Agencije ZEDA.

Na posljednjoj realizovanoj radionici Agencije ZEDA, “Scrapbooking” učestvovala je učiteljica Nermina Bešlagić-Drino koja je potom sa svojim učenicima IV razreda Osnovne škole “Mehmedalija Mak Dizdar” iz Dobrinja kod Visokog, organizovala kreativnu radionicu.

“Učenici su radili na sveskama, a ne kao mi na rokovnicima. Improvizovali smo od materijala koji smo imali i napravili unikatne sveske na kojima su učenici izrazili svoju kreativnost i dali mašti na volju. Hvala Agenciji ZEDA koja mi je omogućila da učestvujem na kreativnim radionicama i da nove vještine podijelim sa učenicima”, rekla je Nermina koja je na ovaj način sebi osigurala mjesto za učešće na svim kreativnim  radionicama Agencije ZEDA na kojima bude željela učestvovati.