Božićne akcije: “Nosim tvoje ime u svetoj noći u Betlehem”

Lista imena prijavljenih preko interneta u božićnoj noći bit će položena na srebrnu zvijezdu Isusova rođenja u Betlehemu.

“Nosim tvoje ime u svetoj noći u Betlehem” geslo je Božićne akcije koju i ove godine, jedanaestu godinu za redom, provode njemački benediktinci u opatiji Dormitio na brdu Sion u Jeruzalemu u Svetoj zemlji.

Putem poveznice http://www.dormitio.net/abtei/weihnachtsaktion/index.html, e-maila weihnachtsaktion@dormitio.net najkasnije do utorka, 19. decembra moguće je prijaviti svoje ime i prezime te će ono na Badnjak biti položeno na srebrnu zvijezdu koja se nalazi na mjestu Isusova rođenja u istoimenoj crkvi u Betlehemu.

Prijava i učešće je besplatno i bez ikakvih obvaveza, no ko želi može uplatiti dobrovoljni prilog za ovu opatiju i socijalne projekte u Svetoj zemlji.

Prema dostupnim informacijama bilo je dosta i imena i prezimena kako iz BiH, Hrvatske te tako i iz inozemstva. Njemački benediktinci i još stotinu vjernika, nakon Božićne polnoćke i noćnog molitvenog bdijenja (vigilije) pješice će se i ove godine u Božićnoj noći uputiti kao nekoć pastiri u Betlehem, gdje će na mjestu Isusova rođenja položiti listu s imenima i pomoliti se za sve njih. Nakon toga molit će jutarnju molitvu (Laudes) na mjestu Isusova rođenja. Iz Jeruzalema krenut će u 2 sata, a u 10-ak kilometara udaljeni Betlehem stići će oko 4.30 sata ujutro.

Lista je kažu ovi njemački benediktinci iz godine u godinu sve duža, a i teža za nositi.

Više informacija na portalu opatije www.dormitio.net ili na facebooku pod nazivom „Dormition Abbey Jerusalem“. (kta/f.p.)