MUP ZDK: Teške krađe u Lašvi i ulici Rujev Do, droga u Travničkoj

Na području Kantona javni red i mir je narušen u pet slučajeva, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

U vremenskom periodu od 02.12. do 04.12.2019. godine, u mjestu Lašva, od strane nepoznatog lica je izvršeno krivično djelo teške krađe u magacin i stanicu betonare vlasništvo lica D.S., iz Zenice, kojom prilikom je otuđena neutvrđena količina električnog kabla. Izvršen je uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

Dana 04.12.2019. godine, u večernjim satima, u ulici Rujev Do, od strane nepoznatog lica je izvršeno krivično djelo teške krađe u kuću vlasništvo lica Z.N., iz Zenice. Tom prilikom, iz unutrašnjosti kuće je otuđen LCD TV aparat marke “Sony”. Izvršen je uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

Dana 04.12.2019. godine, u 23,20 sati, u ulici Travnička cesta, policijski službenici su izvršili legitimisanje i pregled lica Č.K., rođenog 1997. godine, iz Zenice, kojom prilikom su kod istog pronašli sadržaj biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Navedeno lice je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje Policijske uprave I, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada a sporna materija oduzeta i bit će predmet potrebnih vještačenja.

Na području Kantona dogodila se jedna saobraćajna nezgoda u kojoj nije bilo povrijeđenih lica, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.