Otvoreno dječije igralište na Smetovima

Grad Zenica postao je bogatiji za još jedno dječije igralište, te još jedno u nizu koje je otvoreno u toku ove godine.

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović prisustvovao je svečanosti povodom otvaranja dječijeg igrališta na Smetovima.

„Želim spomenuti da će zli jezici reći snijeg pao, a igralište se otvara. Izvođači radova su malo kasnili, no međutim nikad nije kasno. Želja Gradske uprave i mene gradonačelnika je da oživimo Smetove. Iskoristit ću priliku i pozvati privrednike Grada Zenice da se raspitaju i počnu objekte praviti na Smetovima, jer ovo je prilika za sve buduće investicije“, izjavio je gradonačelnik Zenice, Fuad Kasumović.

Najpoznatije zeničko izletište i jedino sa čistim zrakom, danas je dobilo adekvatan prostor za najmlađe, a iz Gradske uprave poručuju da će učiniti sve kako bi građani mogli doći na Smetove i uživati na čistom zraku.
„Velika mi je čast i zadovoljstvo biti partner i dio ovog objekta. Nakon pedeset godina pokrenut je ovako pozitivni projekat i puno znači jer do sada nije bilo nikakvih dešavanja i nadam se da će ovo biti pozitivan okidač za unapređenje turističke ponude na Smetovima“, dodao je Nasir Salčinović, voditelj objekta Smetovi.

Pored postavljanja igrališta za djecu, uređeno je i postojeće sportsko igralište za košarku i mali nogomet, rekonstrukcija tribine i ograde, postavljanje setova za sjedenje i klupa duž šetačke staze, te rekonstrukcija postojećeg igrališta odbojke na pijesku.

„Dobili smo priliku da i u našem gradu napravimo nešto što će biti stvarno lijepo i reprezentativno i za nas, a i za grad“, kazao je Jasmin Baručija, predstavnik izvođača radova.

Vrijednost cjelokupnih projektnih aktivnosti je oko 140 000 KM. (Azra Dizdar)