Rukomet: Čelik ubjedljivo savladao ORK Rudar iz Banovića

Utakmica 9. kola Prve lige Federacije BiH – RK Čelik, ORK Rudar (Banovići). Igrana u Areni Zenica. Gladalaca oko 200. Rezultat: 43: 29 (poluvrijeme 20:13). Sudije: Barućija i Korjenić (Sarajevo). Isključenja: RK Čelik – nema, a ORK Rudar 2 minuta. Sedmerci: RK Čelik 2 (2), Rudar 2 (2).

Odlična, zanimljiva, brza, izuzetno korektna i dopadljiva igra domaćeg Čelika i ORK Rudara iz Banovića, u kojoj se mlada ekipa iz Banovića zeničkoj publici predstavila u lijepom svijetlu. Iako je trener Seldin Rizvanović dao šansu svim raspoloživim igračima, pobjeda je bila vrlo uvjerljiva, sa 14 golova razlike.

Nakon 9 odigranih utakmica, RK Čelik je sakupio 24 boda. Ima 8 pobjeda iz 9 utakmica i time je i dalje ubjedljivo najbolja ekipa jesenjeg dijela prvenstva u gradu Zenici, kad se uzmu u obzir sve odigrane utakmice u svim ostalim sportovima (fudbal, muška i ženska košarka, odbojka, itd). RK Čelik je izgubio jedino utakmicu protiv jedinog konkurenta za prvo mjesto i za plasman u Premijer ligu – RK Krivaje u Zavidovićima, koja je trenutno na prvom mjestu prvenstvene tabele.

U sljedećem, 10. i posljednjem kolu u ovogodišnjem prvenstvu, Čelik gostuje kod Slobode 2 u Tuzli.