Predstavnici Kulturnog centra Kralj Fahd u posjeti IPF-u Zenica

Doktor Muhamed Alu Šejh, direktor Kulturnog centra Kralj Fahd, ambasade Kraljevine Saudijske Arabije u BiH, danas je zvanično posjetio Islamski pedagoški fakultet u Zenici zajedno sa delegacijom Međunarodnog centra Kralj Abdulah bin Abdulaziz za arapski jezik iz Rijada.

Riječ je o radnoj posjeti, a govorit će se između ostalog i o zajedničkom iznalaženju rješenja za potrebe fakulteta u stručnjacima za arapski jezik.

“Cilj je pomoći učiteljima, nastavnicima i profesorima i ukazati im na modernije metode u korištenju tehnologija u podučavanju arapskog jezika jer ukoliko se oni modernizuju sigurno je i da će buduće generacije”, kazao je tokom posjete dr. Muhamed Alu Šejh, direktor Kulturnog centra Kralj Fahd ambasade Kraljevine Saudijske Arabije u BiH.

“Na Islamskom pedagoškom fakultetu ima pet odsjeka, oko 600 studenata, te više od četiri hiljade diplomanata i naša želja je studentima obezbijediti najbolje obrazovanje te smo u tom cilju i ostvarili kontakt sa ovim centrom kako bi nam pomogli da obezbijedimo najbolje stručnjake”, kaže Muharem Adilović, dekan Islamskog pedagoškog fakulteta u Zenici.

Nakon radnog sastanka, za studente i profesore održano je predavanje na temu „Tehnologija u podučavanju jezika“, kao i promocija knjige „Arapski jezik u Bosni i Hercegovini“.
(Belinda Dorić)