Mesud Pezer počeo pripreme za narednu sezonu

Početkom novembra Mesud Pezer, bh. rekorder u bacanju kugle počeo je sa trenažnim procesom za narednu sezonu.

Vlasnik nacionalnog rekorda u bacanju kugle od 21,48 metara i učesnik Svjetskog prvenstva u atletici Dohi, iza sebe ima uspješnu sezonu. Osim toga kugla je pet puta završavala iza magične brojke od 21 metara. Nakon šest godina provedenih u Švedskoj, Mesud je odlučio da se vrati u Zenicu, gdje je ponovo nastavio saradnju sa svojim prvim trenerom Mehmedom Skenderom. Redovno treniraju dva puta dnevno na Kamberovića polju. Ipak kada god poželi, može otići do kampa u Švedskoj.

„Ne mogu biti nezadovoljan proteklom sezonom. Na Svjetskom prvenstvu sam pola sata prije takmičenja na zagrijavanju bacio kuglu na daljinu koja mi je omogućavala rezultat i plasman u finale. Ova godina je najbolja za mene do sada. Kada se uzme u obzir rezultat, oborio sam državni rekord. Imao sam pet rezultata od 21 metra. Bio sam spreman za Svjetsko prvenstvo. Malo lošija psihološka priprema i nedostatak sportske sreće, nedostajali su mi da uradim još više. Vjerujem u sebe i siguran sam da ću za BiH jednoga dana donijeti medalju sa velikog takmičenja”, izjavio je Mesud Pezer za Zenicainfo.ba.
Mesud u Zenici ostaje do decembra kada putuje u Hrvatsku, a nakon toga u januaru i februaru pripreme će nastaviti u Srbiji.

„Radim marljivo sa svojim novim trenerom Mehmedom Skenderom i vjerujem da ću uz kvalitetan rad i božiju pomoć, moći prebaciti tu magičnu brojku od 21 metra. Bitno je da me zdravlje posluži“, istakao je bh. rekorder Meseud Pezer.

Početkom marta slijedi nastup na Svjetskom dvoranskom prvenstvu u Kini, a najveći izazovi u narednoj 2020. biće Olimpijske igre Tokio od 24. jula do 9. augusta i Evropsko prvenstvo u Parizu od 26. do 30. augusta. (Mirsad Pripoljac)