Poznate cijene novogodišnjih kućica za iznajmljivanje u Studengradu

Odlukom gradonačelnika Zenice, Fuada Kasumovića, ove godine je Javno preduzeće „Tržnica“ u Zenici, zaduženo za iznajmljivanje novogodišnjih kućica u Studengradu.

“Ove godine biće 20 kućica, kao i lani, a javno oglašavanje za njihov najam počinje večeras, dok će se ponude primati do 26. novembra, a za sutradan, 27.11.2019. godine je planirano otvaranje ponuda u našem preduzeću, čemu mogu pristvovati svi zainteresovani ponuđači”, kaže Selma Vidimlić, direktorica zeničkog JP „Tržnica“.

“Novogodišnje kućice su namijenjene za ugostiteljsku, trgovačku, a može biti i neka druga djelatnost u pitanju, ali je neophodno da svaki ponuđač za njihov najam bude registrovan za djelatnost, koju će obavljati u ovim kućicama, kao i da imaju rješenje za rad”, naglašava direktorica Vidimlić.

Montaža kućica u Studengradu planirana je do 10. decembra, a iznajmljivat će se za period od 14. decembra ove godine, do 14. januara 2020. godine.

“Cijena najma jedne kućice je 1.000 KM plus PDV, a za ugostitelje ta je cijena 1.100 KM plus PDV”, napominje Selma Vidimlić, direktorica zeničkog JP „Tržnica“. (Vesna Jovanović)