Pronađen i sankcionisan vozač koji je prouzrokovao dvije saobraćajne nesreće u Zenici

Dana 09.11.2019. godine, u 20,30 sati, u ulici Prve zeničke brigade, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj je učestvovalo nepoznato vozilo, kojim je upravljao vozač koji se udaljio sa mjesta nezgode i maloljetni pješak iz Zenice, koji je tom prilikom zadobio lakše tjelesne povrede.

Kako je utvrđeno prilikom dokumentovanja navedene saobraćajne nezgode, nepoznati vozač koji se upravljajući vozilom nepoznate marke kretao ulicom Prve zeničke brigade u pravcu grada, je izvršio radnju skretanja u pravcu Goraždanske ulice, na mjestu gdje je izričita zabrana skretanja, te je u zoni pješačkog prijelaza ostvario kontakt sa pješakom. Nakon kraćeg razgovora sa pješakom nepoznati vozač napušta mjesto nezgode i udaljava se u nepoznatom pravcu, neobavještavajući policiju o saobraćajnoj nezgodi.

Istog dana, odnosno isto veče, u 21,45 sati, u ulici Bulevar Ezhera Eze Arnautovića, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj je takođe učestvovalo nepoznato vozilo, kojim je upravljao vozač koji se udaljio sa mjesta nezgode i pješakinja H.A., rođena 2001. godine, iz Zenice, koja je tom prilikom zadobila lakše tjelesne povrede.

Kako je utvrđeno aktivnostima poduzimanim od strane policijskih službenika, nepoznati vozač koji je upravljao vozilom nepoznate marke, krećući se navedenom ulicom, je svojim vozilom ostvario kontakt sa pješakinjom na pješačkom prijelazu, nakon čega se udaljio sa mjesta nezgode.

Paralelno sa radnjama koje su vršene na dokumentovanju navedenih saobraćajnih nezgoda, poduzimane su intenzivne operativne i druge aktivnosti policijskih službenika na terenu sa ciljem otkrivanja i identifikovanja vozača koji su prouzrokovali navedene saobraćajne nezgode i koji su se udaljili sa lica mjesta.

Poduzimajući naznačene aktivnosti službenici Policijske stanice Centar i Policijske stanice Crkvice su došli do određenih operativnih saznanja, te utvrdili da je obje saobraćajne nezgode prouzrokovao isti vozač. Tačnije, radi se o licu D.A., rođenom 1994. godine, iz Zenice, koje je  pronađeno i sankcionisano zbog utvrđenih radnji u skladu sa važećim propisima