Izložba “Prođoh svijet sa zmajevima” sinoć otvorena u Zenici

„Prođoh svijet sa zmajevima“ naziv je izložbe fotografija koja je sinoć otvorena u zeničkoj Sinagogi.

Autor Emir Tutić, inače veliki zaljubljenik u nogomet, proputovao je mnoge svjetske destinacije prateći nogometnu reprezenzaciju Bosne i Hercegovine, te je tokom tih putovanja fotoaparatom bilježio određene trenutke koje su selektori Dijana Muminović i Muhamed Tunović pretvorili u izložbu od 20 fotografija.

“Kolega i ja smo imali veliki broj fotografija, ali smo odlučili da pokažemo 20 najboljih. S obzirom da se autor ne bavi profesionalno fotografijom bili smo iznenađeni kvalitetom onoga što nam je ponuđeno”, kaže selektorica Dijana Muminović.
Sam autor, Emir Tutić kaže da svaka od fotografija ima svoju utakmicu, bez obzira što nisu sve vezane isključivo za nogometni teren.

“S obzirom da sam proputovao veliki broj zemalja htio sam dokumentovati svoja iskustva prvenstveno da ne bih zaboravio šta se tada dešavalo”, kaže Tutić.

Naš sagovornik kaže da nije tražio detalje koje će uslikati, već da su one nastale spontano.
Svi zainteresovani izložbu mogu posjetiti u Sinagogi u narednih sedam dana, a kako su najavili iz Muzeja ukoliko bude interesa izložba će biti otvorena i duže. Nakon toga izložba seli u Sarajevo, te mnoge druge bosanskohercegovačke i evropske gradove. (Nedžad Glibo)