Izgradnja javne rasvjete u naselju Sviće

U naselju Sviće i Ulici Hadžilojina, danas je upriličena svečanost povodom puštanja u rad javne rasvjete. Oduševljeni mještani mjesne zajednice Ričice od sada konačno mogu, bez straha, koračati ulicama svoga naselja.

Mnogo nam znači današnji dan. Zahvaljujući predanom radu gradonačelnika i pomoći stranih investitora, više nećemo morati hodati po mraku. Nedostatak rasvjete najviše nas je i sprječavao u intenzivnom druženju s komšijama. Svaki pomak u našem naselju je dobrodošao“, ističu, između ostalog, mještani MZ Ričice.

„Izgradnja javne rasvjete u naselju Sviće“ naziv je projekta s kojim je MZ Ričice, krajem 2017.godine, aplicirala na javni poziv UNDP-a. Sam projekat koštao je ukupno 22.100 KM, u sklopu kojeg je Grad Zenica učestvovao sa 30% finansijskih sredstava.

Prijateljima iz UNDP-a zahvaljujem se na još jednom kvalitetnom projektu, kojeg smo zajednički realizovali na području Zenice. Zahvaljujem se i građanima na strpljenju, a kako sam i obećao, do kraja svog mandata sve mjesne zajednice na području Zenice imat će kvalitetne saobraćajnice, javnu rasvjetu i vodu. Podrška UNDP-a projektima na području Zenice mnogo nam znači, kao i ova nova rasvjeta u Sviću, odnosno u Ričicama“, istakao je ovom prilikom gradonačelnik Zenice, Fuad Kasumović.

Na postojećim stubovima javne rasvjete u ovom naselju postavljeni su novi kablovi i 62 rasvjetna tijela. Ukupna dužina ove javne rasvjete iznosi oko tri kilometra. U sklopu ovog projekta izvršena je i dogradnja javne rasvjete u Ulici Hadžilojina, gdje je postavljeno šest stubova i rasvjetnih tijela. (Lamija Pojskić)