Akcija “Var”: Sedam osoba se brani sa slobode, pet ih ide u Tužilaštvo

Ilustracija

Nakon kriminalističke obrade u SIPA, postupajuća tužiteljka odlučila je da od 12 uhapšenih u akciji “Var”, sedam osoba pusti da se brane sa slobode, a pet ih ide u Tužilaštvo BiH.

Pet osoba ide u Tužilaštvo i za njih će biti zatražen pritvor, a riječ je o Vladimiru Dominkoviću, Kenanu Bajraktareviću, Iliji Živkoviću, Anti Bilješki i Fuadu Zahiragiću.

To znači da su sinoć pušteni da se brane sa slobode Salem Prolić, Irfan Durić, Haris Poprženović, Mirza Kazlagić, Marko Brezović, Mario Grgići, Anto Kobaš. Oni su pristali na saradnnju s Tužilaštvom i za njih će biti određene mjere zabrane.

Oni se sumnjiče za namještanje utakmica.

Radiosarajevo.ba saznaje, iz izvora bliskih SIPA-i i Tužilaštvu, da 12 uhapšenih juče neće biti jedini koji se dovode u vezu sa namještanjem utakmica u Premijer ligi i Prvoj ligi Federacije BiH.

“Prva ispitivanja su završena. Na ovome neće stati, jer ima još mnogo imena, i to zanimljivih i poznatih, koji će biti ispitani. Namještanje utakmica se mora iskorijeniti iz Bosne i Hercegovine. Posao je ozbiljan”, kazao je izvor Radiosarajeva.

Prema informacijama kojima raspolažu istražitelji, među osobama koje su sudijama davale novac su i čelnici klubova iz Premijer lige BiH – Azmir Husić, predsjednik i sportski direktor Tuzla Cityja, kluba koji je smatran pravim malim čudom bh. fudbala Zuhdija Isamović i Aldin Kulenović (iz bihaćkog Jedinstva), Edo Ekmeščić iz NK Metalleghe-BSI Jajce, Midhat Sarajčić iz NK Travnik, Damir Obad iz HNK Čapljine, te Ramiz Murtić iz konjičkog Igmana.
Izvor: Nezavisne novine