Vikend u Zenici obilježen pucnjavom i saobraćajnom nesrećom

Ilustracija

Protekli vikend u Zenici je obilježen dvjema nesrećama. Naime, na Bulevaru Ezhera Eze Arnautovića dogodila se saobraćajna nesreća u kojoj je povrijeđena jedna pješakinja.

Poduzetim aktivnostima policijskih službenika, utvrđen je identitet vozača koji je, upravljajući svojim vozilom, ostvario kontakt sa pješakinjom na pješačkom prijelazu, nakon čega se udaljio u nepoznatom pravcu. Radi se o licu D.A., rođenom 1994.godine u Zenici, a koje će, zbog utvrđenih radnji, prema važećim propisima biti sankcionisano“, poručila je za portal Zenicainfo.ba Aldina Alić, portparolka MUP-a ZDK.

Istu noć, u našem gradu dogodila se pucnjava koja je, na svu sreću, prošla bez žrtava.

Na mjestu upotrebe vatrenog oružja izvršen je uviđaj, kojim je rukovodio dežurni tužilac kantonalnog tužilaštva. Policijski timovi na terenu angažovani su s ciljem otkrivanja i lišenja slobode lica koje je upotrijebilo vatreno oružje“,  ističe se iz MUP-a ZDK.

Kantonalni MUP raspolaže dobro obučenim i opremljenim policijskim snagama, koje se maksimalno angažuju kako bi svi građani Zenice i Zeničko-dobojskog kantona imali osiguranu ličnu i imovinsku sigurnost, zaključuje portparolka Alić. (Lamija Pojskić)