Izvještaj MUP-a ZDK o narušavanju javnog reda i mira

Na području Kantona javni red i mir je narušen u sedam slučajeva, kojom prilikom su dva lica zadobila lakše tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

Zenica

Dana 07.11.2019. godine, u 21,35 sati, u ulici Crkvice, izvršenim legitimisanjem i pregledom lica A.N., rođenog 1997. godine, iz Zenice, policijski službenici su pronašli biljnu materiju koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu. Navedeno lice je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada

Zavidovići

Dana 07.11.2019. godine, u 07,00 sati, obaviještena je dežurna služba Policijske stanice Zavidovići da je u ulici Zlatnih Ljiljana, uočeno otključano putničko motorno vozilo marke “Golf A2”, registarskih oznaka A64-M-033, vlasništvo lica P.A., iz Maglaja, sa oštećenjima u predjelu kontakt brave. Izvršenim provjerama je utvrđeno da je navedeno vozilo otuđeno u toku noći 06/07.11.2019. godine, sa parking prostora koji se nalazi u navedenoj ulici. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Zavidovići.

Maglaj

Dana 07.11.2019. godine, u vremenu od 18,50 do 21,40 sati, u ulici Sulejmana Omerovića Cara, izvršena je teška krađa u stan vlasništvo lica G.M., iz kojeg je tom prilikom otuđena određena količina novca i nakita. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Maglaj.