Oblačno uz kišu tokom narednih dana u BiH

Oblačno vrijeme uz padavine očekuje se u narednim danima u Bosni i Hercegovini, navode meterolozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Za sutra se prognozira nevrijeme: obilne padavine uz snažan vjetar u dijelovima države. Detaljnu prognozu pročitajte u nastavku.

U utorak u Bosni i Hercegovini se prognozira pretežno oblačno i vjetrovito vrijeme sa kišom i pljuskovima. Prije podne slabije padavine na području Hercegovine, Krajine i jugozapada Bosne. U drugoj polovini dana jačanje padavina u Hercegovini i jugozapadnim područjima Bosne gdje se većinom prognozira između 30 i 60 litara padavina po metru kvadratnom, u Hercegovini lokalno i do 80 litara. U većem dijelu Bosne prolazno jača kiša tokom noći na srijedu. Vjetar umjeren i jak južnog smjera, sa udarima od 45 do 65 km/h. U večernjim satima lokalno su mogući i olujni udari vjetra i do 80 km/h. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 8 i 13°C, na jugu zemlje do 15°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 22°C.

U srijedu u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Više padavina u Hercegovini gdje se prognozira između 20 i 50 litara padavina po metru kvadratnom. U Bosni slabije padavine. Jače jugo u jutarnjim satima. Tokom dana vjetar slab do umjerene jačine istočnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 8 i 13°C, na jugu zemlje do 16°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 19°C.

U četvrtak u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Prolazna slaba kiša u jutarnjim satima. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 11°C, na jugu zemlje do 13°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 15°C, na jugu zemlje do 17°C.

U petak u Bosni i Hercegovini novo jače naoblačenje koje će usloviti kišu. Jača kiša u Hercegovini. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 3 i 7°C, na jugu zemlje do 11°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 11 i 16°C, na jugu zemlje do 18°C, saopćeno je.

N1 BiH