Senaid Begić izabran u Predsjedništvo SDP BiH

Senaid Begić, SDP BiH

Na prvoj sjednici Glavnog odbora SDP BiH koja je u subotu 26. oktobra održana u Sarajevu, Senaid Begić iz Zenice izabran je za člana Predsjedništva SDP BiH.

Begić je aktuelni poslanik u PD Parlamenta Federacije BiH i dugogodišnji član SDP BiH koji je u prethodne, nešto više od četiri godine, uspješno vodio Kantonalnu organizaciju SDP BiH ZDK, koja poslije tuzlanske kantonalne organizacije važi za organizaciju koja je u glasovima i mandatima ostvarila najbolje rezultate SDP BiH na proteklim izborima. Begića je poslije održane Konferencije i izbora novog kantonalnog rukovodstva krajem septembra na mjestu predsjednika KO SDP ZDK zamjenio Mirsad Mahmutagić, aktuelni načelnik općine Maglaj.

Glavni odbor Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine je između ostalog, na svojoj prvoj sjednici usvojio i dokument o okrupnjavanju Bosanskohercegovačkog bloka. Na taj način je, stoji u dokumentu, napravljen još jedan značajan korak ka okupljanju lijevih i građanski orijentiranih političkih subjekata u BiH, istinski opredijeljenih suprostavljanju rastućem nacionalizmu, antidržavnom djelovanju i općoj apatiji u društvu.