Nakon 40 godina novi put i u Gnjusima

U sklopu redovnog održavanja putnih komunikacija Grada Zenice, počelo je asfaltiranje dijela ulice Gnjusanski put po Ugovoru iz 2018. i po Ugovoru iz 2019. godine. Dužina puta koja bi se trebala asfaltirati iznosi 750 metara.

Fahrudin Avdibegović, voditelj projekta u Gnjusima navodi kako je bilo mnogo poteškoća prilikom rekonstrukcije i modernizacije ulice zbog kojih se projekat asfalitaranja odužio.

„Bilo je ovdje problema kod samog izvođenja poslova koje smo ugovorili zbog neusaglašenosti projektne dokumentacije i zahtjeva mještana zbog čega smo morali nekoliko puta obustavljati radove“, kazao je Avdibegović koji navodi da se kompletan projekat treba završiti sutra, kako je i planirano.

Mještani Gnjusa ne kriju zadovoljstvo zbog realizacije projekta, te se nadaju da će im novi put poboljšati uvjete za život.

„Zadovoljan sam radovima ovdje kako su izvedeni, a i put je proširen zahvaljući mještanima  pa se auta napokon mogu lijepo mimoići“, kazao je Šemsudin Huseinspahić, mještanin Gnjusa.

„Asfaltiranje ovog puta za nas mnogo znači jer je već dotrajao i nakon 40 godina smo dobili novi put“, rekao je mještanin Zahid Skender.

Radove na rekonstrukciji ove ulice izvodi  preduzeća  „Špic beton“ d.o.o. Zenica, a sredstva su osigurana iz budžeta Grada Zenice. (Irdina Nezić)